Kireçlenme, kemiklerin ucunda belde saha kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Giderek kötü ezgiatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem zarfında birikmeye serlayabilir. Bu kalıp vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıayalr. 40 evetşın üstündeki bireylerde daha şu denli görülür. Hatta ciddi yüklük üstlenmek kadar kavi fiziki hareketlerde kâin insanlarda, daha şu denli rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da gerçek nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, dal, bel ve serinç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanımı ve genetik yatkınlıklar riski fazlalıkrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Bol bereketli sutaş tüketin. Akarsu, eklemlere takviye esenlar. Bu yüzden her güneş en azca 8 bardak sutaş midemek icap ettiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde süt, kefir, katık kadar ali kalsiyumlu besinler de, kemik esenlığına katkı esenlar. Göveri ve sonuç tüketin. Kemik esenlığı midein, vitamin ve minerallerin tartılı bir şekilde kızılınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti ali olan göverti ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin şu denli gururı sonucunda idrarla baş başa kalsiyum atımını fazlalıkrır. Kemik esenlığını kollamak midein kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye kadar protein itibarıyla verimli bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini fazlalıkrın. Omega 3 itibarıyla verimli olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kadar balık türlerinin tüketimi, kemik esenlığını yapıcı yönde etkiler. Yeşil çay midein. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde yapıcı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere malik olduğu midein, kemiklere takviye olabilir. Hatta kireçlenmeden meydana gelen ağrılara ve şkârkinliğe de yavuz gelir. Kalça kireçlenmesini azaltmak midein yemeniz gerekenler; Meydana getirilen antraktştırmalara göre sonuç ve göverti itibarıyla verimli beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin çarpıcı dahişeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solukmsak kadar sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.